Back To Top

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
Time school Time schoolTime schoolTime schoolTime schoolTime school

ОШ "Лаза Костић"

Милентија Поповића 72, Нови Београд

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

Заједничком сарадњом НВО „Мој лепи градˮ, Амбасаде Холандије, ЈКП „Зеленило Београд и основне школе „Лаза Костић“ урађен је пројекат, под називом „Холандија радиˮ. Пројекат се односио на озелењивање површина истоимене школе, чиме је подигнута ученичка, еколошка, свест и потреба да се подстакну ученици на уређење и озелењивање површина у школском дворишту и око њега.

Дана 25. 10. 2019. године је реализован пројекат „Холандија радиˮ, у коме су поред, амбасадора Холандије, невладине организације „Мој лепи градˮ и ЈКП Зеленила, Београд, учествовали и ученици I/4, са својом учитељицом Зорицом Милићевић Гаћаш, и ученици  IV/2, са учитељицом Зорицом Лукић, њима су се придружили ученици V/4, са својим разредним старешином, проф. географије Дубравком Петровић, која води географску секцију као и руководство школе: директор  др. Дубравка Томић и помоћник директора проф. Марија Шањевић.

20191031 01                  

 

На површини око споменика „Седам секретара СКОЈ-аˮ посађене су руже и калемљени лишћари.

У жардињерама, која се налазе испред школе и учионица,  засађени су перени и украсна трава као и различите врсте  биљака: Винка минор, Винка мајор, Гаура линдхеимери, Тимус цитродорус, Пенисетум, Карекс еверголд компактум, Императа цилиндрика, итд.

Циљ овавог заједничког подухвата је едукација деце о одржавању биљака у урбаном окружењу и подизању еколошке свести ученика и њихово повезивање са природом.

У оквиру  географске секције  је и еко-секција, у секцијама биће спроведена практична примена овог пројекта - правилно одржавање посађених биљака, тј. редовно заливање, окопавање и прихрањивање биљака, а кроз васпитно-едукативни рад са ученицима, развиjамо љубав и пожртвованост ученика према природи, јер, као и ученицима, и њој је потребна брига и нега да би се правилно развијала и оплеменила наш школски простор.

 

Copyright © 2020 High School Rights Reserved.