Повратак на врх

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
Волим моју школу, учење, дружење.. СУПЕР УСТАЈ Време је за школу

ОШ "Лаза Костић"

Милентија Поповића 72, Нови Београд

ПП служба

Саветодавни рад са родитељима

Уторком
11 до 14 часова


Четвртком
13 до 16 часова

Јеловник у боравку

jelovnik

Пријава корисника

Сада на сајту

Ko je na mreži: 14 gostiju i nema prijavljenih članova

Ocena korisnika:  4 / 5

Zvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda neaktivna
 

ИСТОРИЈАТ

Школа је почела са радом 5. септембра 1977. године као ОШ „Седам секретара СКОЈ-а“ први ученици су стигли из ОШ „Јосип Броз Тито“, данас познате као „Јован Дучић“ и из ОШ „Радоје Домановић“.

Прву школску годину завршило је 1168 ученика.

Наша школа носи имечувеног песника и ерудите, Лазе Костића од септембра 2005. године.

skola sneg

Данас, школске 2016/2017. школу похађа 1079 ученика, који чине 42 одељенске заједнице. Од тога је 155 првака распоређених у 6 одељења. Продужени боравак ради у 12 група. Од тада па до данас школа је тежила усавршавању наставне технологије и наставног кадра. Наставници радо иду на семинаре, а школа је често домаћин и организатор многим такмичењима и манифестацијама.

 

Чему тежимо

Школа је данас савремено опремљена и пружа могућност за реализацију наставних садржајаи слободних активности ученика

Ученици, који су посебно надарени за неки спорт, свој таленат могу неговати на часовима физичког васпитања или у поподневним терминима када се у једној од 3 спортске сале одржавају тренинзи из различитих спортова као што су кошарка, одбојка, гимнастика, карате... Постоји могућност да као трећи час физичког, ондосно изборни предмет буде одређени спорт или спортско пењање по вештачкој стени. Ми смо једина школа у граду која има и базен и салу са вештачком стеном. Наша школа нуди могућности да сваки ученик одабере свој омиљени спорт.

stena mala

Осим спортског дела на који смо најпоноснији, школу красе савремено уређени кабинети и учионице за ниже разреде, лепо организован и уређен Продужени боравак, свечана сала из које се стално чује музика и весела дечија граја. Наставник Миле, увек насмејан, увежбава са хором наступе. У тој сали се одржавају и позоришне представе – то је једина школска сала са правом позоришном сценом.

У нашој школи уживање је учити и разрађивати информатику у одлично уређеном кабинету намењеном баш у те сврхе. Компјутери, телевизори, кабловски интернет, мини линије, клима уређаји, налазе се готово у свим учионицама. Жеља нам је да одморе проводимо уз музику.

Осим свих предности које поседује наша школа ту је и велико школско двориште које никада док је лепо време нећете затећи празно. Дечија граја и бука поистовећује се са песмом. Али, не било какве школе, већ НАШЕ, најлепше и најбоље уређене школе у којој свако дете проведе осам година одрастања.

 

Бројач посета

119542
Данас
Јуче
Ове недеље
Овог месеца
Прошлог месеца
Укупно
60
191
454
4790
5838
119542

Your IP: 100.24.122.228
23-10-2019 02:30

Уџбеници 2019/2020

book page turn 03

Распоред звона

Copyright © 2019 ОШ "Лаза Костић" Rights Reserved.