Back To Top

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
Time school Time schoolTime schoolTime schoolTime schoolTime school

ОШ "Лаза Костић"

Милентија Поповића 72, Нови Београд

Поштовани родитељи и будући прваци

Школа може да упише и дете које територијално не припада школи, односно које је са територије друге школе или са територије друге општине. Сваки родитељ, односно старатељ који није са подручја школе, потребно је да поднесе Захтев изабраној школи за упис детета. Захтев се подноси најкасније до 1. фебруара 2020. год. После овог рока, могу се уписати само деца која станују 
у блоковима 19, 19а, 23 и 24.

дете за упис у први разред можете пријавити овде на сајту

Овде пријавите дете за упис у први разред
Допис Министарства просвете о новој процедури уписа у први разред основне школе

Добродошли прваци

Упис првака

ПП служба

Саветодавни рад са родитељима

Уторком
11 до 14 часова


Четвртком
13 до 16 часова

Јеловник у боравку

jelovnik

Пријава корисника

Сада на сајту

Ko je na mreži: 83 gostiju i nema prijavljenih članova

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna

Активности Клуба родитеља и наставника за месец април, 2019.

 У априлу, Клуб родитеља и наставника наставља са редовним активностима:

  • ПОСЕТА НАРОДНОЈ БАНЦИ – у зависности од распореда радионица, посета ће бити организована током априла месеца за ученике 7. разреда на тему „Мој буџет и ја“. Заинтересовани ученици и родитељи се могу јавити психологу за више информација.
  • 16.04. од 18.30 (Библиотека) ОТВОРЕНА ВРАТА: „Шта је емоционална интелигенција и како подстицати њен развој код деце“. У разговору са Невеном Ловринчевић открићемо како се развија емоционална интелигенција: а. као лична компетенција (разумевање и прихватање и управљање емоцијама), б. као друштвена компетенција (развијање способности да разумемо осећања других, боље комуницирамо и остваримо квалитетније односе, да превенирамо и заштитимо се од агресивног и насилничког поншања), ц. основ за јачање индивидуалних снага кроз упознавање и усвајање метода и техника за рад са децом да контролишу емоције, развијају социјалне вештине, и усвајају ненсилне облике комуникације.

Невена Ловринчевић, психолог и психотерапеут, ауторка је бројних водича за родитеље (издавач Креативни центар), реализаторка акредитованих семинара за наставнике и оснивачица Центра за психолошку едукацију.

  • Програм ОРкиЦЕ (НВО Орка) Програм подразумева рад у мањим групама мешовитог узраста (III - VI разред) који пролазе program радионица и локалних акција на различите теме у области добробити животиња и заштите природе и животне средине. Радионице се одржавају у новом термину због надокнаде часова, средом од 19.00- 20.00. Поред радионица предвиђено је да се са групом организују акције на ове теме, као и заједнички излети и истраживање у природи (информације о програму: 063.13.26.576, Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.).

 

  • 18.04. од 18.30 (Свечана сала) Поново ради биоскоп! – Пројекција анимираног филма „Мираи“.
  • ИЗВИЂАЧИ – настављају се редовни сусрети недељом. Заинтересовани могу се информисати на емејл: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Више информација о раду, активностима и састанцима Клуба родитеља и наставника  можете добити на Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli..

Видимо се и у априлу на некој од најављених активности.

Сви су добродошли!!!

Клуб родитеља и наставника

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna

ОБАВЕШТЕЊЕ

Активности Клуба родитења и наставника за новембар 2018.

 

И у новембру месецу Клуб родитеља и наставника наставља са редовним активностима:

  • 15. 11. (18.00) Свечана сала ПОНОВО РАДИ БИОСКОП – након успешног страта биоскопске сезоне, настављамо и у новембру са пројекцијама. Избор филма смо препустили Марку Грубачу, водитељу овог програма, а о избору вас обавештавамо ускоро.
  • 27.11. (18.00)ШКОЛСКА БИБЛИОТЕКАОТВОРЕНА ВРАТА: КАКО УСПЕШНО ПРЕБРОДИТИ ИЗАЗОВЕ ПОЛАЗКА У ПРВИ И ПЕТИ РАЗРЕД, трибинау термину отворених врата биће организована трибина на тему изазова везаних за кључне транзиционе периоде у образовању, као што је полазак у први и пети разред. Дефектолог Александра Слијепчевић и стручна служба школе ће помоћи родитељима да боље разумеју изазове везане за ове моменте, као и да размене мишљења како се најбоље може школа, а како родитељи припремити и помоћи.

Поред ове активности, Александра наставља са групним радом са родитељима који су показали интересовање за ову врсту подршке, на прошлим отвореним вратима. О терминима рада са групом, пријављени родитељи ће бити обавештени појединачно. Уколко је неко од родитеља заинтересован, може се пријавити на емејл: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. .

  • ПОСЕТА НАРОДНОЈ БАНЦИ – и у овој школској години Клуб родитеља и наставника наставља са програмом посета и учествовања у радионицама других институција у граду. Прва на реду је посета ученика VIII разреда Народној банци и учешће у једној од њихових радионица.
  • ПРЕВЕНЦИЈА ПУШЕЊА . – у сарадњи са фондацијом „ Пропулсион“,  Клуб реализује пројекат „Мисија: Кисеоник“ који има за циљ превенцију пушења. У оквиру поројекта одабрани ученици од 10 до 12 година наше школе имаће прилику да се кроз радионице упознају са основним вештинама видео продукције. Ученици ће након ових радионица снимити вебизоде на теме које се тичу превенције пушења, које ће даље познати млади youtube-ри промовисати на својим каналима.
  • ИЗВИЂАЧИ – настављају се редовни сусрети недељом; Заинтересовани могу се информисати на емејл: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Више информација о раду, активностима и састанцима Клуба родитеља и наставника  можете добити на Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli..

Видимо се и у новембру на некој од најављених активности.

Сви су добродошли!!!

Клуб родитеља и наставника

Програм Клуб нов

 

Уџбеници 2019/2020

book page turn 03

Бројач посета

00146273
Данас
Јуче
Ове недеље
Овог месеца
Укупно
54
218
523
4021
146273

Your IP: 3.230.148.211
26-02-2020 07:12

Распоред звона

Copyright © 2020 High School Rights Reserved.