Back To Top

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
Устај! Време је за школу.

ОШ "Лаза Костић"

Милентија Поповића 72, Нови Београд

Ocena korisnika:  5 / 5

Zvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivna
 

МОЈ ЛЕПИ ГРАД

У оквиру пројекта „Еко-оаза Блок 19а“, који је суфинансирало Министарство заштите животне средине, реализована је још једна радна акција ‒ „Зелени Београд“.

НВО "Мој лепи град" уз сагласност Секретаријата за стамбене и комуналне послове и ЈКП Зеленило Београд организовао је садњу зеленила око школе.

Саднице и извођење радова су обезбеђени од стране Министарства заштите животне средине.Посађено је 11 стабала липе дуж стране дечијег игралишта и 80 садница ловор вишње уз ограду школе.Окупљени волонтери из локалне заједнице помогли су у садњи, а захваљујући донацији, школи је омогућено и одржавање зеленила.

ОНЛАЈН КВИЗ ЗНАЊА “ЕКО-ОАЗА”

Током радне акције реализован је и образовно-информативни еко-квиз у коме су учествовали ученици наше школе. Квиз је био интерактивног типа, што је додатно мотивисало ученике да рационалније и логичније размишљају о области заштите животне средине у градском окружењу. Током радне акције и за време трајања квиза, на радост деце, придружили су се и представници УНДП-а (United Nations Development Programme) и Агенције Уједињених нација за родну равноправност и оснаживање жена (UN Women), уз чију помоћ је одржан и пилот-квиз на тему родне равноправности.

https://mojlepigrad.org/festival-moj-lepi-park/
http://www.rts.rs/page/magazine/ci/story/2520/nauka/3318928
http://www.rts.rs/page/magazine/ci/story/2520/nauka/3275493/festival-moj-lepi-park.html

20181126 mojlepigrad 01

. . . . . . . . . . .

Фестивал “Мој лепи парк” у организацији НВО “Мој лепи град” у сарадњи са ОШ Лаза Костић
Главни циљ фестивала је промовисање пројекта “Еко оаза Блок 19а” и указивање на потребу за више уређених и оплемењених зелених површина у градовима, као и промовисање здравог начина живота у урбаним срединама и здравих животних навика.
Неке од кључних активности фестивала су:

  1. Еколошко-орнитолошка радионица “Еко оаза Блок 19а”;
  2. Радионице рекреативног спорта
  3. Радионица “Бициклом до школе”
  4. Онлајн квиз знања “Еко оаза” са наградном компонентом

Copyright © 2021 High School Rights Reserved.